Mestarien liiga sarjataulukot

Kukapa ei tykkäisi jalkapallosta? Kyseessä on maailman suosituin urheilulaji, jonka tärkeimmät tapahtumat pääset helposti tarkastamaan paikasta Mestarien liiga sarjataulukot. Mestarien liiga nimittäin yhdistää kaikki eurooppalaisen futiksen suurnimet ja parhaat seurat.

Tälle sivulle olemme pakanneet rutosti tietoa Mestarien liigasta, sen historiasta, parhaista joukkueista ja lukuisista muista asioista. Sokerina pohjalla ovat kuitenkin itse Mestarien liiga sarjataulukot, joiden avulla voit milloin tahansa tsekata tämän hetkisen tilanteen tässä Euroopan parhaassa sarjassa.

Mestarien liiga sarjataulukot – tsekkaa sarjan tuore tilanne yhdellä silmäyksellä

Data provided by Scoreaxis

Mikä ihmeen Mestarien liiga?

Jos kerran mestarit ovat selvillä, niin mihin kummaan enää tarvitaan kilpailullista liigaa? Tätä kysymystä saattavat pohtia jotkut asiasta tietämättömät. Eiköhän siis hieman käydä läpi sitä, mistä tässä suositussa ilmiössä ylipäätään on kysymys.

Mestarien liiga on siis yksi jalkapallon ehdottomista huippuliigoista. Se on järjestetty keräämään yhteen Euroopan parhaat sarjajoukkueet. Tavoitteena on saada tietää, mitkä tavanomaisesti eri sarjoissa pelaavat joukkueet ovat oikeasti parhaita keskinäisessä vertailussa. Toinen suuri tavoite on tietenkin tuottaa mahdollisimman paljon taloudellista etua eurooppalaisella jalkapalloliitolle UEFA:lle. Tämä kyseinen kaupallisuus onkin vuosien varrella saanut myös jonkin verran kritiikkiä osakseen.

Mestarien liiga sarjataulukot ovat maailman mittakaavassa verrattain uusi ilmiö. Vuoteen 1992 asti parhaat eurooppalaiset sarjajoukkueet mittelivät taitojaan Euroopan Cupissa, joka oli puhtaasti turnausmuotoinen kilpailu. Euroopan Cupille tuli kuitenkin stoppi vuonna 1992, kun Mestarien liigan ensimmäinen kausi alkoi.

Mestarien liiga poikkesi Euroopan Cupista melko monellakin tapaa. Keskeisin ero oli, että nyt kisailu aloitettiin lohkopohjaisena, jolloin kilpailua saatiin venytettyä merkittävästi. Tämä kelpasi vallan hyvin myös viihteen janoisille faneille, joita turhautti nähdä suosikkiensa putoavan kisasta yksi kerrallaan yksittäisten heikkojen päivien ja suoritusten myötä. Nyt raa’aksikin usein tituleerattu turnausmuotoinen osuus alkoi vasta lohkovaiheen jälkeen, joten sattumanvaraisuutta saatiin vähennettyä merkittävästi.

Mestarien liiga sarjataulukot ulottuvat yleensä noin 10–11 kuukauden ajalle. Viimeisin kausi (2023–2024)  saavutti päätöksensä 1.6.2024. Parhaillaan käynnissä oleva kausi puolestaan alkoi 9.7.2024 ja päättyy 31.5.2025. Aluksi tosin aloitetaan lyhytmuotoisilla karsinoilla.

Huomionarvoista on, että kausi 2024–2025 tulee olemaan erilainen kuin mitä aiemmat kaudet. Tästä kerromme lisää seuraavaksi.

Kauden 2024–2025 muutokset

Mitä pidempään tiettyjä konsepteja ja kilpailuja järjestetään, sitä enemmän faneilla on aikaa kritisoida niissä toistuvia ongelmia. Näin on käynyt myös Mestarien liigan kohdalla, jossa fanit ovat usein valittaneet kisan alkuasetelmien epäreiluudesta. Ongelmana on aiemmin ollut, että lohkovaiheen lohkot on määritetty arvalla samoin kuin esimerkiksi jalkapallon EM- ja MM-karsinnoissakin.

Arvontojen seurauksena on ollut, että on tuurista kiinni, kuinka haastavaan lohkoon kukin seurajoukkue joutuu. Vuosien varrella on puhuttu kuolemanlohkoista, joissa on useita taitavia joukkueita ja joista on näin ollen vaikea päästä jatkoon edes hyvällä pelillä. Erinomaisetkin joukkueet ovat siis saattaneet pudota pois heti kättelyssä, kun taas toisista lohkoista on päässyt jatkoon lähes ilmaiseksi.

Kaudella 2024–2025 Mestarien liiga sarjataulukot muuttuvat radikaalisti niin sanotun sveitsiläisen systeemin myötä. Vanhasta lohkojärjestelmästä luovutaan, ja tilalle tulee yksittäinen iso alkulohko. Mukaan myös otetaan 32 joukkueen sijasta peräti 36 joukkuetta ympäri Eurooppaa.

Lienee sanomattakin selvää, että kaikki Mestarien liigan 36 joukkuetta eivät voi kohdata toisiaan lohkovaiheessa. Sen sijaan jokaiselle maalle annetaan 10 ottelua, joista puolet on kotiotteluita ja puolet vierasotteluita. Vastustajat suuresta alkulohkosta valitaan kuitenkin joukkue-rankingin perusteella. Tavoitteena on, että jokainen maa saisi vastaansa useita eri tasoisia joukkueita – ei siis ainoastaan historiallisesti todella hyviä tai todella heikkoja joukkueita.

Uuden järjestelmän on tarkoitus olla oikeudenmukaisempi kaikille joukkueille. Valitettavaa on, että Mestarien liiga sarjataulukot tulevat todennäköisesti sen myötä muuttumaan vaikeammiksi lukea ja sisäistää. Tasapainoteltavana on siis kaksi asiaa: selkeys ja reiluus. UEFA on pyrkinyt ratkaisuillaan lisäämään reiluutta, mutta aikaisempien lohkojen selkeys varmasti kärsii. 

Monimutkaisen alkusarjan jälkeen järjestely sentään selkiytyy. Parhaat kahdeksan joukkuetta pääsevät suoraan turnausmuotoisiin pudotuspeleihin, kun taas toiset kahdeksan valitaan jatkopelikarsintojen perusteella 16:n seuraavaksi parhaiten menestyneen joukkueiden joukosta. Sijoille 25–36 sijoittuneet 12 joukkuetta siis putoavat kisasta pois kokonaan.

Mestarien liiga sarjataulukot jatkuvat 16 joukkueen kierroksella, puolivälierillä, välierillä ja lopulta finaalilla.

Mestarien liiga sarjajärjestelmä kelpuuttaa mukaan parhaat joukkueet ympäri Eurooppaa

Mestarien liigaan ei ole helppo päästä mukaan. Mukaan tulisi Euroopassa mielellään lukuisia joukkueita eri maista, mutta ovet aukeavat vain jalkapallomaailman ehdottomalle kermalle.

Keskeistä tietenkin on, kuinka hyvin eri seurajoukkueet pärjäävät oman kotimaansa seuroissa. Kovatasoisimmista sarjoista mukaan pääsee ymmärrettävästi useampia joukkueita kuin mitä heikkotasoisista sarjoista.

Sarjojen hyvyyttä mitataan UEFA:n maapiste-rankingilla. Näin kyseisestä työkalua käytetään joukkueiden valitsemisessa:

  • Euroopan neljästä parhaasta sarjasta (Laliga, Valioliiga, Serie A, Bundesliga) otetaan kustakin mukaan neljä joukkuetta
  • Sijoille 5 ja 6 sijoitetuista sarjoista pääsee mukaan kolme joukkuetta
  • Sarjat sijoilla 7–15 saavat mukaan kaksi joukkuetta
  • Sarjat sijalla 16-> saavat mukaan yhden joukkueen

Tällä menettelyllä päästään lopulta 36 joukkueeseen. Vielä kaudella 2023–2024 ja sitä ennen mukana oli kuitenkin vielä vain 32 joukkuetta.

Tällainen tiedonlähde Mestarien liiga sarjataulukko on

Mestarien liiga sarjataulukot välittävät tarkastelijoilleen tietoa monista tärkeistä asioista. Merkittävimpään rooliin nousevat tietysti kunkin joukkueen keräämät voitot ja pisteet. Mitä enemmän pisteitä joukkueella on, sitä todennäköisemmin se selviytyy alkulohkosta pudotuspelivaiheeseen. Voittojen tuomien 3 pisteen pottien lisäksi jaossa on tavalliseen tapaan myös 1 pisteen potteja tasapeleillä. Tappioista ei palkita pisteillä lainkaan.

Voittojen, tappioiden ja tasapelien lisäksi kannattaa pitää silmällä kunkin joukkueen pelattujen otteluiden määrää. Näin voit varmistaa, että eri joukkueiden tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään. Mielenkiintoista voi olla myös tarkastella myös tehtyjen ja päästettyjen maalien määrää ja suhdetta. Näin saat paremman kokonaiskuvan kunkin joukkueen puolustuksen kestävyydestä ja hyökkäysten tehokkuudesta.

Voit luottaa aina siihen, että sivultamme löytyvät Mestarien liiga sarjataulukot pysyvät ajan tasalla ja sisältävät parhaan, tuoreen ja virallisen tiedon. Käytämme sarjataulukossamme tarjoajana ulkopuolista tahoa, joka päivittää tuloksia sivulle reaaliajassa sitä mukaa, kun otteluita pelataan ja UEFA vahvistaa niiden tulokset.

Mestarien liiga sarjataulukot – mennyt kausi 2023–2024 käsittelyssä

Suurin osa tälle sivulle saapuneista on mitä luultavimmin kiinnostunut parhaillaan käynnissä olevan kauden tapahtumista. Näistä tapahtumista keräämme tälle sivulle lisää tietoa ajan kuluessa. Tässä vaiheessa haluamme kuitenkin vielä nostaa esiin edellisen kauden menestyjiä ja erinäisiä tilastoja.

Seuraavien alaotsikoiden alla käymme läpi paitsi kauden 2023–2024 parhaiten menestyneitä seurajoukkueita, myös kauden parhaita maalintekijöitä. Toivottavasti siis viihdyt näiden tietojen ja tilastojen parissa!

Mestarien liiga 2023–2024 – parhaat joukkueet

Edellinen Mestarien liiga -kausi tarjosi katsojille suorastaan ikimuistoisia hetkiä – aivan kuten käytännössä mikä tahansa muukin kausi. Seuraavasta taulukosta näet puolivälieräparit ja tulokset kahden keskenään pelatun ottelun jälkeen:

Joukkue 1 nimiJoukkue 1 maaJoukkue 2 nimiJoukkue 2 maaYhdistetty tulos
ArsenalEnglantiBayern MunchenSaksa2–3
Atletico MadridEspanjaBorussia DortmundSaksa4–5
Real MadridEspanjaManchester CityEnglanti4–4, (4–3 p)
Paris Saint-GermainRanskaBarcelonaEspanja6–4

Välierien tulokset näet niin ikään seuraavasta:

Joukkue 1 nimiJoukkue 1 maaJoukkue 2 nimiJoukkue 2 maaYhdistetty tulos
Borussia DortmundSaksaParis Saint-GermainRanska2–0
Bayern MunchenSaksaReal MadridEspanja3–4

Lopulta jäljellä olivat siis enää Borussia Dortmund ja Real Madrid. Nämä joukkueet kohtasivat toisensa Lontoossa ikonisella Wembley Stadiumilla kesäkuun 1. päivänä 2024.

Ottely pysyi pitkään 0–0 tilanteessa, kunnes Carvajal onnistui maalaamaan Borussia Dortmundin verkkoon 74. minuutilla. Saksalaisjoukkue joutui näin ollen nostamaan puolustustaan yrittäessään raivokkaasti tasoitusta. Vinicius kuitenkin viimeisteli pelin 2–0-osumalla 83. minuutilla ja varmisti näin Real Madridin 15. mestaruuden Mestarien liigassa.

Mestarien liiga 2023–2024 parhaat maalintekijät

Mestarien liiga sarjataulukot olisivat sangen tylsää katseltavaa, jos jokainen ottelu päättyisi 0–0-tulokseen. Näinpä meillä on kiittäminen kaikkia niitä maalintekijöitä, jotka otteillaan onnistuvat tuomaan lisäjännitystä sarjaan.

Seuraavaan taulukkoon olemme keränneet kauden 2023–2024 parhaat maalintekijät maalimäärineen. Suurimmat jalkapallofanit saattavat huomata, että mukana on lukuisia pelaajia, jotka ovat todistaneet arvonsa myös muissa Euroopan suurissa sarjoissa.

Pelaajan nimiPelaajan kotimaaJoukkueen nimiJoukkueen kotimaaTehdyt maalit
Kane, HarryEnglantiBayern MunchenSaksa8
Mbappe, KylianRanskaParis Saint-GermainRanska8
Haaland, ErlingNorjaManchester CityEnglanti6
Griezmann, AntoineRanskaAtletico MadridEspanja6
Junior, ViniciusBrasiliaReal MadridEspanja6
JoseluEspanjaReal Madrid5
Alvarez, JulianArgentiinaManchester CityEnglanti5
Hojlund, RasmusTanskaManchester UnitedEnglanti5
GalenoBrasiliaPortoPortugali5
Morata, AlvaroEspanjaAtletico MadridEspanja5
Foden, PhilEnglantiManchester CityEnglanti5
RodrygoBrasiliaReal MadridEspanja5

Mestarien liiga historian parhaat joukkueet

Mestarien liigasta ei tähtiloistoa puutu. Myös Mestarien liiga voittajat listaus on täynnä toinen toistaan suositumpia ja seuratumpia joukkueita. Yksi on kuitenkin tässäkin vertailussa ylitse muiden, ja se on Cristiano Ronaldonkin kauan edustama Real Madrid.

Laligankin piikkipaikkaa mestaruusvoitoissa pitävä Real Madrid on onnistunut voittamaan Mestarien liiga tai Euroopan Cup -mestaruuden peräti 15 kertaa. Euroopan Cup siis tosiaan tavataan laskea näihin tilastoihin mukaan myös.

Suomalaisista joukkueista ainoastaan HJK on yhden kerran päässyt mukaan Euroopan Cupin lohkovaiheeseen kaudella 1998–1999. Jari Litmanen ja Sami Hyypiä puolestaan ovat aikanaan olleet mukana nostamassa pokaalia Ajaxin ja Liverpoolin paidoissa.

JoukkueJoukkueen kotimaaMestaruudet
Real MadridEspanja15
MilanItalia7
Bayern MunchenSaksa6
LiverpoolEnglanti6
BarcelonaEspanja5
AjaxAlankomaat4
InternazionaleItalia3
Manchester UnitedEnglanti3
JuventusItalia2
BenficaPortugali2
ChelseaEnglanti2
Nottingham ForestEnglanti2
PortoPortugali2

Mestarien liiga televisiossa

Mestarien liiga televisiointi oikeudet ovat Suomessa NENT Group Finlandin heiniä. Otteluita ei siis pääse katselemaan muutoin kuin maksullisesti Elisa Viihde Viaplayllä sekä V Sportin kanavilla.

Pieni laillinen takaportti kuitenkin löytyy.

Muutamat hyvin varustellut vedonlyöntisivustot saattavat näyttää UEFA: Champions League pelejä ilmaiseksi rahaa pelaamiseen tallettaville asiakkailleen. Suomenkielistä selostusta ei kuitenkaan tällöin ole saatavilla, joten katselukokemuksesta putoaa valitettavasti osa mielenkiinnosta pois.

Yhteenveto

Kirjoitushetkellä koko eurooppalainen jalkapallomaailma odottaa kuumeisesti uuden Mestarien liiga kauden alkua. On jännittävää nähdä, miten uudistuneet Mestarien liiga sarjataulukot lähtevät kehittymään sveitsiläisen systeemin komennuksessa. Kenties luvassa tulee olemaan paras Mestarien liiga kausi, mitä koskaan on nähty!

Käytämme evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.
OK